SARBATORESTE SOLSTITIUL DE VARA IMPREUNA CU IKEA!

Pe 22 iunie, între orele 19.00 și 24.00, IKEA îşi aşteaptă clienţii pentru cumpărături până la miezul nopții și o sărbătoare ca în Suedia! Cu ocazia cele mai lungi zile din an, Midsommar, retailerul organizează o petrecere în toată regula, cu muzică, dans și specialități culinare. Atmosfera va fi întreținută de trupa The Friends. Tradiționalele chifteluțe suedeze și berea sunt din partea casei!

eveniment IKEA

Sursă foto: IKEA

Ce simbolizează ”Midsommar” (sursă: ikea.ro):

„Midsommar” (solstiţiul de vară) este sărbătorit în multe colţuri ale lumii. În nordul Suediei, soarele chiar nu apune, afară fiind lumină şi ziua şi noaptea. Multe dintre festivităţile suedeze sunt legate de dansurile în jurul „midsommar pole”, cu decoraţiunile din frunze şi flori şi coroniţele de flori agăţate. Tinerii şi cei în vârstă se adună, cântând şi dansând, purtând de obicei rochii tradiţionale cu motive etnice.

În ziua solstiţiului este obligatoriu pentru femei şi copii să poarte pe cap o „coroniţă midsommar”, dar, dacă doresc, bărbaţilor nu le interzice nimeni să o poarte şi ei. Acestea sunt împletite din flori şi plante din grădină sau din flori sălbatice, culese de pe pajiştile sau din pădurile din apropiere. Sunt cam greu de făcut, dar exerciţiul duce la perfecţionare!

Midsommar este o sărbătoare în timpul căreia se mănâncă şi se bea mult. Apetitul se trezeşte atunci când dansezi şi joci tot felul de jocuri. Aşa că, dacă heringii, aquavit-ul, smântâna cu arpagic şi cartofii fierţi îţi fac cu ochiul, fii sigur că toate sunt delicioase! Dacă eşti fată, iată ce trebuie să faci de Midsommar, conform tradiţiei suedeze: culege şapte feluri de flori de la o răscruce de drumuri, urcă şi coboară nouă ziduri de piatră, apoi du-te la culcare – totul fără să spui nimic nimănui. În acea noapte îţi vei visa viitorul soţ. Merită să încerci!”

Pentru alte știri despre produsele, serviciile și campaniile IKEA, vizitați secțiunea DIY – Who is who in Romania/Ikea. Pentru  informații despre cele mai recente promoții, accesați secțiunea Oferte DIY, iar pentru date privind inițiativele celor mai reprezentative companii de do it yourself din țara noastră, vizitați DIY – Who is who în România.

Pentru proiecte variate de DIY, idei de amenajări și sfaturi practice există diybazaar.ro!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s