5 LUCRURI LA CARE TREBUIE SA VA UITATI CAND CUMPARATI O LOCUINTA

Pentru a vă ajuta în momentul în care doriți să vă achiziționați o proprietate nouă, DIY Bazaar a realizat un ghid cu cinci elemente de bază de care trebuie să țineți seama.

#1. Locație, locație, locație. Primul lucru la care trebuie să vă uitați este zona. Cum sunt împrejurimile, care vă sunt vecinii, ce facilități aveți în apropiere (școală, grădiniță, supermarket, spital, mijloace de transport, etc.)? Deschideți bine ochii, pentru că de aceste lucruri vă veți lovi în fiecare zi. Dacă în casă mai puteți face îmbunătățiri, în cartier e de la sine înțeles că este de-a dreptul imposibil.

#2. Analizați cu atenție construcția. Dacă este un bloc vechi, asigurați-vă că a fost consolidat. Nu vă lăsați înșelați de stratul proaspăt de vopsea, pentru că nu el este cel care ține construcția în picioare. La case, uitați-vă la grinzi, tencuieli și plinte. Sunt indicatori care vă post spune multe despre starea generală a imobilului.

#3. Cunoașteți-vă vecinii. Poate vi se pare nefiresc, dar în momentul în care doriți să cumpărați un apartament, discutați cu locatarii de pe palier și cu cei de la etajul superior și/sau inferior, după caz. Asigurați-vă că nu au fost cazuri de inundații pricinuite de instalația sanitară din apartamentul vizat sau alte incidente similare.

Uitați-vă și la lista de întreținere sau la costurile de administrare. Nu este de dorit să vă mutați într-un imobil cu mulți restanțieri, pentru că  riscați oricând să aveți probleme cu furnizării de utilități.

Profitați de prilej pentru a vedea cine v-ar putea fi vecini. Nimeni nu ar vrea să locuiască perete în perete lângă o persoană cu mult prea temperamentală.

#4. Înălțimea contează. Chiar dacă suprafața utilă nu este foarte mare, o locuință cu încăperi înalte poate fi extrem de ofertantă din punctul de vedere al variantele de amenajare. Gândiți-vă câte lucruri puteți dispune pe verticală. Mobilierul multifuncțional, supraetajat sau încastrat în perete și-ar găsi foarte ușorul locul într-un astfel de spațiu.

#5. De unde răsare soarele? Este foarte important să știți pe ce punct cardinal este poziționată casă. Dacă este pe nord, va fi mai tot timpul întunecoasă, cu un aer destul de umed. Dacă este pe est, va fi scăldată de razele soarelui încă de la primele ore ale dimineții. Gândiți-vă cât de cald ori de frig va fi în casă în diferitele perioade ale anului. În felul acesta veți ști ce investiții mai trebuie să faceți în sisteme de ventilație sau încălzire pentru a avea un trai cât se poate de confortabil.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s