TIPURI DE SEMINEE

Fără prea multe introduceri, intrăm direct în subiect. În linii generale există două mari tipuri de șeminee: interioare și exterioare. La rândul lor, ele pot fi:

  1. funcționale sau decorative,
  2. tradiționale sau moderne.

Să le luăm pe rând.

Șemineele interioare. Dacă sunt funcționale, pot înlocui sau completa sistemul de încălzire centralizată. Indiferent de stilul său – tradițional sau modern – șemineul contribuie la crearea unei decor confortabil.

Șemineu interior tradițional

Șemineu interior modern integrat în structura livingului

Șemineu interior modern autonom

Locuiți într-o casă mai veche care nu are un șemineu? Este clar că unul funcțional nu puteți construi foarte ușor, pentru că trebuie dărâmați pereți și creat un sistem de burlane care să degaje fumul creat de acesta. Atunci singura alternativă pe care o aveți este să faceți un șemineu decorativ. Din ipsos, cărămidă, rigips sau lemn, un profil de șemineu poate deveni piesa centrală a încăperii. Decorat cu lumânări sau cu bușteni – pentru un aer cât mai natural -, șemineul decorativ este o variantă la care merită să vă gândiți.

Șemineu decorativ

Într-un șemineu decorativ mai puteți pune cărți, flori sau coșuri de nuiele. Uitați-vă prin casă și vedeți ce s-ar mai potrivi într-un asemenea spațiu. Experimentați și apoi alegeți ce se potrivește cel mai bine stilului dumneavoastră.

Șemineele exterioare. Sunt o bună sursă de încălzire în serile răcoroase petrecute pe teresă. În linii moderne sau clasice, simplul fapt că ați scos în afara casei un element consacrat interiorului va crea un efect surprinzător.

Șemineu exterior în stil modern

Șemineu exterior în stil tradițional

Dar și șemineele exterioare pot fi decorative. Nu doar interiorul unei case trebuie accesorizat, ci și ce se află în afara sa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s