DECORURI MARINE

Roșu, alb, albastru! Acestea sunt culorile ce definesc decorurile marine. Însă scoicile, imprimeurile cu simboluri navale sau corăbiile în miniatură sunt cele care desăvârșesc un design inspirat de valurile și zbuciumul mării.

Față de alte amenajări tematice, camerele cu elemente marine sunt cu mult mai subtile. Gândiți-vă la o încăpere cu motive western, cu arme, lasouri, pălării și panoplii cu animale pe pereți. Piesele definitorii sunt mai evidente și mai impunătoare. Rezultatul: un decor ce poate fi copleșitor dacă nu este gestionat corect!

Elementele marine se deosebesc prin naturalețea lor, prin ideea de libertate pe care ți-o dă marea. Tocmai de aceea este recomandat să le combinați cu mobilier în nuanțe pastelate ori neutre – alb, bej, crem, bleu – dar și cu texturi naturale – in, iută, ratan, răchită. Dacă trebuie să alegem un stil arhitectural cu care simbolurile marinărești merg de minune, atunci este stilul colonial – în interpretarea sa modernă – definit prin bârne, lambriuri și mobilă în linii drepte.

Alte simboluri și elemente ce mai pot fi integrate într-o amenajare inspirată de apă sunt: ancora, timona, binoclul, felinarul, nisipul, coralul, pescărușul, steaua și căluțul de mare.

Dacă aveți de gând să vă decorați casa sau cel puțin una dintre încăperi în stil marinăresc, iată câteva idei pe care le puteți lua în seamă:

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s