CUM MIROASE CRACIUNUL?

Nu este cu adevărat Crăciun dacă nu miroase a Crăciun. Dar cum miroase Crăciunul? Ei bine miroase a cozonaci, a brad, a portocale și a scorțișoară. Cel puțin în mintea mea! Iar dacă acestea sunt aromele care mă fac să mă gândesc numaidecât la sărbătorile de iarnă, atunci cu ele în gând voi scrie acest articol. A și cu zâmbetul pe buze!

Cozonacii. Pe cât de buni sunt, pe atât de mare este problema pe care o au, se fac tocmai în Ajun! Cozonacii de casă, fiindcă cei din comerț sunt pe rafturi tot timpul anului în marile lanțuri de magazine. Deci până atunci nu pot să vă dau niciun sfat despre cum puteți aduce mireasma lor mai devreme în casă, decât de la…hypermarket! Personal nu am descoperit niciun odorizant cu miros de cozonac. Încă! În schimb vă pot spune cum puteți jongla cu restul aromelor. Să le luăm pe rând.

Bradul. La fel ca și cozonacii și bradul se face tot în ziua de dinaintea Crăciunului. Conform tradiției! Iar mie îmi place tradiția, așa că nu am să vă îndemn să îl împodobiți înainte de vreme (încă!). Ce puteți face însă chiar de azi este să cumpărați un odorizant de cameră cu miros de brad. Nu vă introduce imediat în atmosfera sărbătorilor – pentru că mai avem câteva săptămâni până atunci – dar vă crează impresia că vă aflați pe un drum de munte, ce șerpuiește prin pădure. Simțiți conurile cum trosnesc sub picioare? Da? Foarte bine! Acum să ne trezim pentru un moment din visare și să vedem ce mai putem face pentru a aduce mai repede mirosul de cetină în casă. Cumpărăm o ghirlandă din crengi de brad! Să găsesc la piață sau la raioanele pentru curte și grădină ale marilor retaileri. Fie că o puneți pe ușa de la intrare, fie că o agățați la șemineu, ea va marca deschiderea oficială a sezonului de iarnă.

Portocalele. Miroase a portocale dacă aveți în casă…portocale. Deci primul pas ar fi să umpleți din timp coșul cu fructe. Dar tot a portocală miros și diferite sortimente de bețișoare parfumare, de lumânări sau de uleiuri aromatice. Așa că nu ar strica să aprindeți câteva din când în când pentru a parfuma aerul. O altă variantă este sarea de baie. Aromaterapia este recunoscută pentru efectele sale reconfortante. Puteți începe cu ele, dacă vi se pare prea devreme să umpleți casa de portocale naturale.

Scorțișoara. Savoarea aparte pe care scorțișoara o dă prăjiturilor și vinului fiert nu o egalează multe lucruri. Dar puteți încerca punând în coșurile de potpourri câteva batoane din acest condiment. Sau alături de o lumânare ornamentală. Mirosul lor se va răspândi rapid în cameră. Efect garantat au și bețișoarele parfumate. Le puteți cumpăra de la orice magazin de amenajări și decorațiuni interioare.

Să miroasă a Crăciun!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s