PRIMA ZI DE POST, PRIMA ZI PENTRU DECORATIUNI DE IARNA!

Poate vi se pare prea devreme să vă gândiți la acest aspect, dar până la Crăciun nu mai avem decât o lună și nouă zile. Vorbim practic de mai puțin de șase săptămâni! Și știm cu toții cât de repede zboară timpul. Așa că haideți să începem să ne pregătim și să facem ca atmosfera de sărbătoare să domnească în casele noastre cât mai multă vreme.

Prin urmare, de astăzi, 15 noiembrie, DIY Bazaar decretează deschis sezonul decorațiunilor de iarnă! Acum că totul este oficial, putem începe cu o listă de lucruri pe care trebuie să le faceți pentru ca amenajarea de Crăciun să fie una de succes.

1. Alegeți tema acestui sezon. În fiecare an schimbați culorile globurilor din brad, aranjamentele de masă, ghirlandele, ornamentele…În fiecare an căutați noi ponturi de amenajare și noi idei de pus în practică. Dacă aveți deja trei-patru seturi de decorațiuni în culori diferite, nici nu mai este nevoie să faceți noi achiziții. Puteți să le combinați între ele pentru a obține un aspect nou de fiecare dată. Dacă anul trecut ați împodobit bradul cu globuri roșii și albe, iar în urmă cu doi ani culorile dominante au fost albastru și argintiu, anul acesta le puteți folosi pe toate la un loc. Sau poate doar trei dintre ele, să zicem albastru, alb și argintiu.

Aveți ornamente de Crăciun în atât de multe nuanțe încât nu le puteți număra? Excelent! Să facem un Crăciun multicolor! Uneori mai mult chiar este mai bine! Atenție însă la un aspect: decorațiunile multicolore își găsesc mai bine locul într-o locuință amenajată cu precădere în tonuri neutre. Dacă în casa dumneavoastră predomină nuanțele aprinse, ar fi mai bine să evitați această variantă și să mergeți pe combinații de două sau trei culori.

2. Ați stabilit tema, faceți necesarul. Ce a fost mai greu a trecut! Acum că aveți o idee clară despre cum vreți să arate casa dumneavoastră de sărbători, treceți la pasul următor: necesarul! Știți deja ce aveți din anii precedenți. Mai vă trebuie decorațiuni noi? Nu cred că cineva poate răspunde cu ”nu” la această întrebare, chiar dacă podul casei este plin de cutii cu eticheta ”Crăciun”. Mereu găsim câte un element nou care să amplifice starea de bine pe care o simțim în perioada sărbătorilor de iarnă. Oricât de mic ar fi, un vârf nou de brad, un napron cu reni sau o ghirlandă cu Moș Crăciun își vor găsi ușor locul în planul nostru de amenajare.

După ce v-ați gândit de ce aveți nevoie, trageți linie și mergeți la cumpărături! De la începutul lunii noiembrie, decorațiunile de iarnă au început să apară pe rafturile magazinelor, așa că dacă oferta tot este disponibilă, să ne pregătim din timp! De ce să lăsăm acest aspect pe ultima sută de metri, când toată lumea se va înghesui la cumpărături?

3. Let’s go shopping! Am stabilit deja că folosim mare parte din decorațiunile pe care le avem prin casă. Dar ce mai putem cumpăra? O primă variantă ar fi lumânările parfumate. Fie că sunt roșii sau verzi – culorile oficiale ale Crăciunului – fie că sunt cu esență de ciocolată, cafea sau scorțișoară, cumpărați-le! Pe lângă efectul vizual de milioane, dau și o aromă seducătoare casei dumneavoastră. Cât costă o lumânare parfumată? De la câțiva lei până la câteva zeci! Merită investiția! Dacă tot suntem la capitolul arome, o altă achiziție ieftină și de efect pe care o mai puteți face sunt bețisoarele parfumate. La fel ca lumânările și ele sunt disponibile în zeci de variante. Și costă în medie între 2,5 și 5 lei!

Cumpărați portocale! Poate nu vi s-a deschis încă apetitul pentru fructele de sezon, dar un bol de portocale va face ca sărbătoarea Crăciunului să intre mai repede în casele noastre.

Tot din vreme putem cumpăra și o ghirlandă ornamentală. Fie că este din brad natural, fie că este artificială, ea poate fi pusă pe ușa de la intrare cu mult timp înainte de a începe decorarea propriu-zisă de la interior.

4. Organizarea. După ce am cumpărat toate cele necesare – afirmația mi se pare periculoasă, având în vedere că urmează târgurile de Crăciun! – începem să sortăm ornamentele în funcție de încăperea în care vor fi expuse (vom trata pe larg acest subiect într-un articol viitor). Acum știm unde merge fiecare obiect în parte, nu ne mai rămâne decât să stabilim calendarul oficial al sărbătorilor de iarnă: când decorăm curtea și grădina sau ușa de la intrare, când trecem la interior și cu ce cameră începem, când împodobim bradul și când ne apucăm de copt cozonaci. Am pierdut ceva din vedere? Cu siguranță! Dar le vom puncta împreună în cele șase săptămâni care ne-au mai rămas până la Crăciun! Spor la planificat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s