CADOU DE BOTEZ PERSONALIZAT

Vă mai amintiți floarea din șervețel făcută zilele trecute? Sperăm că da, pentru că ea a constituit punctul de plecare în realizarea unui cadou de botez personalizat. Pe lângă numeroasele hăinuțe și jucării pe care le puteți oferi unui nou născut, un tablou cu numele său – căci asta vom face astăzi – poate constitui o amintire pentru întreaga viață. Folosim chiar și spatele tabloului, pentru că acolo vom pune alte daruri pentru cel mic. 

De ce aveți nevoie:

  • floare de hârtie (pentru a vedea modul de realizare, intrați aici);
  • o pânză de desen cu ramă încorporată;
  • pensule și acuarele;
  • lipici;
  • creion și gumă de șters;
  • panglică;
  • șervețel;
  • foarfecă;
  • folie de ambalat.

Cum procedați:

Pasul 1: 

Pe spatele florii de hârtie, chiar în centrul său, aplicați lipici cu ajutorul unei pensule. Apoi poziționați-o pe unul din colțurile pânzei de desen. Așteptați câteva minute până treceți la pasul următor, pentru că altfel riscați ca floare să nu se lipească. 

Pasul 2: 

Cu ajutorul unui creion schițați ușor data de naștere a bebelușului și numele acestuia. În felul acesta vă veți da seama unde trebuie poziționat textul și cât de mare trebuie să fie. Dacă ați greșit, este mai ușor să ștergeți urmele de creion decât pe cele de acuarele. Odată stabilit textul și dimensiunile, vă puteți apuca de pictat. 

Pasul 3:

Desenați cu culoarea dorită numele și data nașterii bebelușului. După ce s-a uscat primul strat, începeți să coloați cu grijă fundalul.  Pentru a obține efectul din imaginile de mai jos, înmuiați un șervețel în acuarele, apoi tamponați ușor pânza de desen. Jucați-vă cu colorile. După ce s-a uscat fundalul, redesenați textul pentru a-l scoate și mai mult în evidență. 

Pasul 4:

Cât timp tabloul este la uscat, pregătiți restul cadourilor pentru a le ambala împreună. Nu aveți nevoie decât de panglică, folie de împachetat și o foarfecă. 

Pasul 5:

Întoarceți tabloul pe spate și poziționați darurile în spațiul dintre pânză și ramă. Pentru această ocazie, noi am ales două body-uri și trei prosoape mici de baie. Rulați-le cu grijă, apoi așezați-le unele sub altele. 

Pasul 6:

Fixați body-urile și prosoapele cu ajutorul unei panglici. Răsuciți-o de mai multe ori de-a lungul ramei de tablou. După acest pas nu mai trebuie decât să ambalați cadoul în folie. Înainte de a o tăia, măsurați bine folia sau chiar faceți câteva probe pentru a vă face o idee despre cum va arăta cadoul, cu toate elementele sale componente. 

Pasul 7:

Cadoul este pregătit, nu mai rămâne decât să i-l oferiți celui mic. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s