IKEA – PROFIL DE COMPANIE

Companie de origine suedeză, IKEA a fost înregistrată oficial în 1943, însă istoria sa datează cu mult dinainte. Numele IKEA este format din inițialele fondatorului său, Ingvar Kamprad, ce a crescut la ferma Elmtaryd, din satul Agunnaryd. În prezent, brandul Ikea este deținut de o fundație olandeză, controlată de familia Kamprad. Proprietarul și francizorul mărcii comerciale este InterIKEA Systems B.V., care astăzi înglobează peste 330 de magazine în 40 de țări din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada, Asia și Australia. IKEA este unul dintre puținele lanțuri comerciale cu puncte de desfacere în Israel și Orientul Mijlociu.

În România, retailerul suedez deține un singur magazin – al 253-lea în a 35-a țară – inaugurat în martie 2007, în zona comercială Băneasa. Cu o suprafață de 26.000 mp, acesta dispune de parcare și restaurant cu câte 1.500 de locuri fiecare. La fel ca și în celelalte țări din lume, și magazinul din România a fost operat în primii ani prin sistem de franciză. Compania care a deținut franciza IKEA este S.C. Moaro Trading SRL, deținută de omul de afaceri Puiu Popoviciu, care în martie 2010 a vândut către IKEA drepturile de operare și franciza unității locale.

Magazinul din zona comercială Băneasa a vândut în 2009 circa nouă milioane de produse, în valoare de aproape 350 milioane lei. Peste 2,5 milioane de persoane și-au făcut cumpărăturile aici.

Catalogul IKEA pentru 2013 este disponibil aici.

Reclame

Un gând despre „IKEA – PROFIL DE COMPANIE

  1. Pingback: INCEPETI CURATENIA DE PRIMAVARA ALATURI DE IKEA | D.I.Y. Bazaar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s