SFATURI RAPIDE PENTRU SCHIMBARI DE DECOR SI MAI RAPIDE

Când simțiți nevoia de o schimbare în casa dumneavoastră, dar nu știi exact ce să faceți și ce să mutați din loc, citiți cu atenție următoarele sfaturi. Noile interpretări ale vechiului decor vor fi de-a dreptul surprinzătoare!

1. Draperiile pot fi una dintre cheile schimbării. Fiți atenți încă de când le cumpărați la stil, imprimeu și țesătură. Versatilitatea lor este foarte importantă. Spre exemplu, la un set de draperii uni puteți adăuga oricând funde de diferite culori pentru a le da un aer nou. Sau cele foarte lungi, le puteți drapa, înnoda sau împleti pentru a le face să arate diferit de fiecare dată. Culoarea draperiilor este foarte importantă, deoarece ea trebuie să fie complementară cu cea a perdelelor. Când alegeți modelul cortinelor, faceți și câteva combinații cu diferite tipuri de perdele. Nu vă uitați doar la culoare, ci și la textură. O draperie bine aleasă se poate asorta perfect și cu o perdea de voal și cu una de dantelă.

2. Dați înălțime unei încăperi. Cum? Cu ajutorul liniilor verticale, a corpurilor de iluminat, a pieselor de mobilier și a operelor de artă. Prea general? Vă explicăm imediat. Liniile verticale crează senzația de înălțime deoarece fac privirea să meargă în sens ascendent. Corpurile de iluminat care reflectă lumina către tavan lăsă senzația că încăperea se deschide. Piesele de mobilier înalte și nu neapărat masive par mai zvelte decât cele poziționate la nivelul solului, dispuse cel mai adesea orizontală. Și în final, operele de artă. Așezându-le pe verticală veți obține același efect pe care îl conferă dungile de pe pereți, înălțime! Iar într-un apartament de bloc senzația de spațiu este extrem de importantă.

3. Schimbă stilul în mijlocul camerei. Rupeți tiparele! Din când în când ceva neconvențional va face deliciul întregului decor. Adăugați elemente surpriză chiar în mijlocul încăperii. Poate fi o masă multifuncțională, o lampă cu design futurist sau un tablou care atrage toate privirile. Încăperile decorate corect sunt o variantă sigură. Nu aveți cum să dați greș cu ele dacă ați respectat câteva reguli minime de amenajare. Însă orice cameră ”corectă” are voie din când în când să greșească. Și o poate face în cel mai frumos mod cu putință: prin încorporarea unor piese unice de decor.

4. Tavanele și podelele, la fel în toată casă. Cel mai adesea când vă gândiți la o schimbare de decor luați în considerare rezugrăvirea pereților. Probabil că vă gândiți: o culoare nouă, un aer nou…Și vă gândiți bine, doar că trebuie să țineți seama de câteva sfaturi pentru a nu vă transforma casa într-un cort de circ multicolor. Pentru asta, tavanele și podelele trebuie să aibă aceeași culoare în întreaga casă. Nu între ele! Dacă tavanul din living este alb, atunci alb va fi și în restul încăperilor. Dacă parchetul este de bambus, atunci așa va fi în întreaga locuință. În felul acesta veți da o unitate tuturor încăperilor, chiar dacă pereții vor avea nuanțe diferite.

 5. Holurile, adevărate galerii de artă și design. Când alegeți vopseaua pentru hol, fiți îndrăzneți! Cel mai adesea vorbim de un spațiu mic sau îngust. Prin urmare oricât de multe sfaturi de design ați pune în practică pentru a-l face să pară mai mare, nu veți obține rezultate uluitoare. Atunci de ce să nu ne jucăm cu culorile? Tonurile aprinse, cele foarte închise sau cele strălucitoare pot lasă o impresie de neuitat aspura unui vestibul, dar și a celor care i-au trecut pragul. Atenție însă la modul în care îl decorați! Dacă v-ați jucat pe perete, fiți cuminți când alegeți mobilierul și decorațiunile. Într-un hol vopsit în roșu, optați pentru piese albe, negre sau maro. În felul acesta veți tempera energia debordantă ce vine dinspre pereți. Sfatul este valabil pentru o locuință decorată clasic, cu accente îndrăznețe. Într-un decor avangardist, roșul vestibulului se combină perfect cu albastru, verde sau galben, culori la fel de tari și pline de personalitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s