COCO CHANEL, CASA DIN RUE CAMBON, PARIS

„Moda nu există doar în rochii. Moda este în cer, pe stradă, moda are de-a face cu idei, cu felul în care trăim, cu ceea ce se întâmplă” – Coco Chanel

Coco Chanel este un simbol al modei din întreaga lume. Deschizătoare de drumuri, de numele său se leagă conceptul de „little black dress”, rochia neagră, simplă, chiar scurtă, ce poate fi purtată aproape oricând și oricum, de la un cocktail până la o ieșire seara în oraș.

Coco Chanel și-a trăit o bună parte din viață în apartamentul său din Paris, de pe Rue Cambon. Amplasat într-o clădire cu patru etaje – la parter se afla magazinul său, la etajul doi creațiile haute couture, iar la patru atelierul de lucru – apartamentul se afla la cel de-al treilea nivel și se spunea că avea una dintre cele mai frumoase priveliști din tot orașul. Cu toate acestea, creatoarea nu a dormit niciodată aici, ea preferînd un apartament al hotelului Ritz de peste drum.

chaneldr.jpe

Coco Chanel și-a pus amprenta asupra spațiului în care a trăit, la fel de intens precum a făcut-o în modă. Emblematică este scara cu oglinzi proiectată chiar de ea, ce îi permitea să vadă ce se întâmpla la fiecare etaj al clădirii.

chanelstaircase.jpe

Inspirată de cultura chineză, Coco a preluat simbolurile asiatice pentru a-și tapeta pereții. Camelia, una din florile sale preferate, s-a regăsit în multe dintre creațiile ei vestimentare.

chanelscreens.jpe

Coco Chanel a trăit în apartamentul din Rue Cambon până în ultima zi a vieții. Din 1971, niciun lucru nu a mai fost mutat de la locul său.

chanelhautecouture.jpe

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s