DO’S & DON’TS IN SPATII MICI

Care sunt cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac atunci când decorează un spațiu mic? Mai mulți designeri au vorbit pentru publicația House Beautiful despre acestea, dar și despre felul în care puteți pune în valoare o asemenea încăpere. 

Folosiți imprimeuri mari

Do: „Puneți materiale textile sau tapet cu imprimeuri mari pe pereți și chiar pe tavan”, susține designerul Victoria Neale. „Este mult mai ușor și mai ieftin să obținem un efect dramatic într-un spațiu mic.”

Don’t: „Optați pentru lucruri sigure”, mai spune designerul. „S-ar putea să vă plictisiți de un imprimeu îndrăzneț în camera de zi, însă el poate transforma o încăpere mai mică și mai puțin utilizată, într-o zonă interesantă, în care să îți dorești să petreci mai mult timp.”

Optați pentru tonuri închise

Do: „Vopsiți camera în gri-petrol sau în tonuri de negru-trufă, precum cel folosit de Ralph Lauren, una dintre culorile mele preferate”, declară designer Paul Mathieu. „Asta chiar va face ca spațiul să se deschidă”.

Don’t: „Nu vopsiți pereții în alb”, mai spune Mathieu.

Păstrați proporțiile în minte

Do: „Proporția și scala sunt două aspecte vitale”, este de părere designer Todd Klein. „Lățimea, înălțimea și adâncimea mobilei trebuie să fie cele corecte și să țină seamă de proporțiile camerei”.

Don’t: Nu optați pentru o canapea supradimensionată. „În spațiile mici încerc să evit piesele de mobilier mai mari de 36 inch (91,44 cm)”, susține Klein. „E recomandabil să nu sufocați camera cu obiecte uriașe, care ar fi putut încăpea cu ușurință pe Titanic”.

Alegeți piese de mobilier impunătoare

Do: “Doar câteva piese de mobilier masiv, cu iluminare și accesorii adecvate, pot crea senzația unui spațiu mai mare și de ce nu, mai luxos,” afirmă Mona Hajj.

Don’t: „Oamenii sunt de părere că e mai bine să folosească mobilă mică pentru a da impresia de mai mult spațiu, dar nu este deloc așa”, conchide designerul.

Gândiți-vă la pereți și la podele ca la un tot

Do: „Pereții vopsiți în culori deschise, cu podele în tonuri complementare dau automat senzația de mai mult spațiu”, este de părere designer Mary McGee.

Don’t: Nu pierdeți din vedere modul în care pereții și podelele se completează în cadrul amenajării. Cea mai mare greșeală pe care ați putea-o face? „Să nu acordați suficientă atenție tonurilor folosite”, concluzionează McGee.

Atrageți atenția prin înălțime

Do: „Un obiect de mobilier mai mare poate face o cameră să pară mai încăpătoare, atâta vreme cât a fost ales cu grijă față de restul decorului”, spune designerul Laura Kirar. „De exemplu, dacă aveți încăperi cu tavane înalte, puteți opta pentru o piesă de mari dimensiuni. În felul acesta veți atrage toate privirile, care altfel ar fi alunecat către colțurile înghesuite. Asigurați-vă că fiecare element de mobilier are rolul și locul său în decor și că nu îl încarcă peste măsură”.

Don’t: „Nu sufocați spațiul cu prea multe lucruri,” mai spune Kirar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s