CE POTI FACE CU UN UMERAS?

Vă încurcă umerașele în exces din șifonierul dumneavoastră? Dacă ați răspuns cu „Da”, atunci ne bucurăm! De ce? Pentru că avem soluția perfectă pentru rezolvarea acestui stres organizatoric. Dintre toate tipurile de umerașe cele mai răspândite sunt cele de sârmă, folosite în special de curățătorii, și cele de plastic, pe care nu doar că le poți cumpăra din magazine, dar le și primiți gratuit împreună cu aproape fiecare produs vestimentar achiziționat. Deci, fără prea mari eforturi puteți aduna zeci, chiar sute de astfel de obiecte utile devenite inutile, într-un interval foarte scurt de timp. Pentru aceste două tipuri de umerașe – din sârmă și din plastic – astăzi vă propunem o nouă abordare.

1. Umerașul suport de pantofi

Știți umerașele acelea mici folosite de marile magazine pentru a expune pantofii? Ei bine, puteți să vă confecționați și dumneavoastră acasă câte bucăți doriți. Sau câte umerașe de sârmă aveți, ca să fim exacți! În primă fază, nu aveți nevoie decât de un clește pentru a rupe și răsuci sârma. Dacă vreți să le cosmetizați un pic, le puteți decora cu hârtie colorată sau cu materiale imprimate, la fel ca în colajul de mai jos.

2. Umerașul clește de bucătărie

Pentru acest proiect aveți nevoie de umerașele acelea de plastic, cu clești la capete, folosite pentru ordonarea fustelor și pantalonilor. Este drept că nu puteți refolosi întreg umerașul, ci doar extremitățile, dar tot e ceva.

Cum procedați? Fie rupeți cu mâna umașul, precum o creangă de copac, fie folosiți un cuțit zimțat. Capetele se pot șlefui cu bandă abrazivă.

Cleștii fostului umeraș îi puteți folosi în nenumărate situații în gospodărie. Noi vă dăm trei idei:

  1. închideți plicurile cu condimente desfăcute;
  2. sigilați sacul cu detergent de rufe, pentru a nu se usca;
  3. închideți punga cu chipsuri, pentru a se păstra proaspete cât mai mult timp.

Vă mai vin în minte și alte modalități de folosire? Foarte bine! Așteptăm să ni le împărtășiți!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s