TURCOAZUL

Puține culori sunt atât de jucăușe precum este turcoazul. Natura sa versatilă îl face potrivit atât pentru încăperile decorate în stil tradițional, cât și în cele amenajate în stil contemporan.

  • Un amestec de tonuri calde și reci, turcoazul se potrivește în aproape orice fel de decor.
  • Trebuie doar să știți cu ce să îl asortați. Lavanda, rozul sau verdele praz sunt doar câteva dintre combinațiile recomandate. Alături de nuanțe mai închise, precum gri-petrol, verde-vânătoresc sau maro-ciocolată, turcoazul capătă o tentă extrem de masculină.
  • Dacă preferați decorurile neutre – nici prea feminine, nici prea masculine – optați pentru combinații de turcoaz cu roșu și/sau portocaliu. Pentru un aer primăvăratic, asociați-l cu verde deschis (lime green), iar pentru un decor solar, plin de vitalitate, încercați diferite nuanțe de galben.
  • Turcoazul închis merge foarte bine cu auriu. Pentru un efect dramatic, asociați-l cu diferite tonuri de verde și accesorizați camera cu auriu.
  • Puteți crea o amenajare îndrăzneață alăturîndu-l cu alb și negru.
  • Turcoazul este foarte potrivit ca fundal pentru alte culori, așa ca dacă sunteți pregătiți îl folosiți din plin, încercați-l pentru a vopsi pereții. Dacă ideea zugrăvirii unei camere în totalitate turcoaz vă sperie, începeți prin a colora un singur perete sau limitați-vă doar la câteva accente (ex: linii sau puncte marcate pe un fundal neutru) ori decorațiuni (ex: perne decorative, lămpi, vaze, cuverturi., etc.).
  • Dacă v-ați propus să amenajați întreaga cameră cu turcoaz, încercați să nu amestecați prea multe modele și texturi. Pentru pereți sau pentru obiectele de mobilier de mari dimensiuni este recomandat să mergeți pe tonuri uni. Imprimeurile folosiți-le din plin la accesorizare (ex: rame foto, vaze, obiecte de artă, etc.).
  • Tucoazul este o culoare acvatică și prin urmare una pe cât de vie, pe atât de liniștitoare. Din aceste considerente merge foarte bine în dormitoare, dar și la gresie și faianță, unde poate fi folosit în nenumărate combinații.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s