MOBILIERUL VERSATIL, UN MUST HAVE!

Este de-a dreptul practic să alegeți piese de mobilier ce își pot găsi cu ușurință locul în oricare din încăperile casei. Citiți sfaturile următoare pentru a învăța cum mobila și diferitele accesorii se pot integra de minune în camere mai mici sau mai mari, cum pot fi mutate dintr-o parte în alta a casei atunci când este necesar sau cum pot fi transformate rapid în puncte focale ale decorului printr-o simplă accesorizare.

1. Dacă nu aveți o casă foarte mare, alegeți piese de mobilier de dimensiuni relativ mici. Vor încăpea cu ușurință aproape oriunde și vor fi și foarte ușor de mutat datorită greutății reduse.
2. Spațiile de depozitare nu sunt suficiente în nicio casă. Alegeți piese de mobilier cu sertare sau în care pot fi agățate lucruri, precum o servantă sau un dulap. Ele pot fi amplasate oriunde, din dormitor, în hol și până în bucătărie.
3. Atunci când decideți să mobilați sufrageria optați mai degrabă pentru două fotolii, decât pentru o canapea imensă. Fotoliile vor fi mai ușor de mutat și pot fi amplasate față în față pentru a crea un spațiu tocmai bun de conversație. Ele mai pot fi puse și separat, în diferite camere ale casei.
4. Pentru mobilierul tapițat, optați pentru culori naturale sau neutre, precum crem, maro-cărămiziu, albastru și verde închis ori negru. Asigurați-vă că materialul din care sunt fabricate este unul rezistent, pentru a face față unei folosiri îndelungate.
5. Creați-vă o colecție accesorii și decorațiuni ce se asortează cu tonurile de bază folosite. În felul acesta veți putea schimba cu ușurință aspectul casei în funcție de sezon, dând casei dumneavoastră un aer nou de fiecare dată. Spre exemplu, pe un fotoliu verde puteți pune o pernă cu imprimeu floral în sezonul estival, iar toamna o puteți schimba cu una în culori cărămizii.
6. Folosiți huse pentru a da un aspect fresh canapelelor și scaunelor, fără a face însă investiții majore.
7. Fiți creativ(ă) când vine vorba de alegerea meselor. Optați pentru forme interesante și combinați lemnul sau metalul cu sticla. Ele pot fi lăsate descoperite ori se pot acoperi cu diferite fețe de masă decorative, în ton cu restul accesoriilor din casă. O masă își găsește locul foarte ușor atât în sufragerie, cât și în dormitor, pe post de noptieră lângă pat.
8. Cumpărați veioze, vaze, tabureți și perne în număr par. Vor da simetrie și continuitate camerei. Dacă faceți modificări, le puteți pune pe fiecare într-o altă cameră.
9. Alegeți o combinație de culori și rămâneți la ea. Începeți cu alb sau cu nuanța de bază și alegeți materiale și accesorii în tonuri complementare. În felul acesta veți putea muta cu ușurință mobila dintr-o încăpere în alta atunci când veți dori să faceți modificări.
10. Dacă nu dispuneți de suficient spațiu de depozitare încorporat, precum debarale sau cămări, optați pentru piese de mobilier ce pot oferi suficient loc de stocare în interior (exemplu: o măsuță de cafea cu sertare sau un dulăpior în locul unei mese). Veți fi uimit(ă) de diferență pe care o poate face un simplu sertar sau raft în casa dumneavoastră.
11. Când poziționați mobila, încearcați să gândiți dincolo de limite. Folosiți mobilierul sau accesoriile într-un mod creativ (exemplu: puneți fotoliile la baza patului, ascundeți televizorul în interiorul unui dulap sau stocați documentele și DVD-urile într-un șifonier).

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s