GALBENUL

Vesel și versatil, galbenul este preferat pentru decorarea interioarelor. Cu toate acestea se spune despre el că este destul de dificil de combinat și asta pentru că se transformă în funcție de elementele din jurul său și în funcție de intensitatea luminii.

Spre exemplu, într-o încăpere luminoasă, galbenul capătă nuanțe strălucitoare, riscând să fie chiar strident, în vreme ce într-o cameră întunecoasă el își pierde din intensitate. Dacă este asociat cu roșul, galbenul capătă o nuanță brună, iar alături de verde are o tentă de citron. Cele mai evidente modificări de ton sunt în cazul vopselei, care, oricât de mult ați studiat-o înainte de aplicare, nu veți ști  cum va arăta decât după ce pereții se vor fi uscat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Dacă doriți să folosiți galbenul în decorarea casei aveți grijă să urmați câteva reguli simple:

•    Dacă nu știți exact cum va arăta proiectul dumneavoastră, atunci luați-o pe bucăți. Începeți cu câteva perne decorative, cu un taburet sau cu câteva vaze. Investiția nu estemare și vă ajută să înțelegeți care este cantitatea corectă de galben pe care trebuie să o folosiți.
•    Nu vă temeți să amestecați mai multe tonuri de galben în aceeași încăpere. Combinați-le cu o altă culoare de bază. Negru este întotdeauna o variantă bună. El va face ca toate nuanțele să aibă unitate, fără a da un aspect obositor camerei.
•    Deoarece este o culoare primară, galbenul poate fi combinat cu aproape orice altă nuanță. Încercați să îl alăturați la roz, turcoaz, verde și chiar mov și portocaliu. Până și combinațiile cele mai neobișnuite vor da rezultate dacă folosești cantitatea corectă.
•    Deoarece galbenul este o culoare tare, nu este recomandat să optați pentru prea multe piese mari de decor în aceeași nuanță. Rezumați-vă la tabureți și/sau perne decorative.
•    Când vine vorba de nuanțele deschise, galbenul se poate folosi în multe feluri, important este să îl combinați cu o altă culoare.
•    Galbenul pal este mult mai ușor de folosit decât nuanțele tari, luminoase, care pot părea de-a dreptul obositoare. Pentru pereți și piese mare de mobilier sunt recomandate tonurile deschise, în vreme ce nuanțele mai ciudate este bine să le folosiți doar la accente.
•    Dacă doriți să zugrăviți peretele într-o nuanță tare de galben, încercați să o echilibrați cu piese de mobilier în tonuri neutre. Pentru o pată suplimentară de culoare, vopsiți tocăria și ornamentele în alb.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s