DECORAREA CU MODEL

Decorarea unei case nu se termină niciodată. Tot timpul vom găsi ceva nou de adăugat sau ceva vechi de înlocuit. Pe măsură ce evoluăm, gusturile ni se schimbă, așa că locuința noastră trebuie să țină pasul cu aceste transformări. O modalitate simplă de a da un suflu nou casei este folosirea imprimeurilor. Viu colorate sau neutre, ele pot schimba aerul unei încăperi în doar câteva momente. La scală mică, redecorarea se poate face foarte ușor, prin adăugarea unor perne cu model pe un fotoliu sau pe o canapea ori prin înrămarea unui material imprimat și punerea lui pe perete. La scală mare, schimbarea se poate obține prin tapetarea pereților sau prin retapițarea unor piese mari de mobilier. Pentru ca rezultatul să fie cel dorit trebuie să țineți seamă de câteva sfaturi de bază.

1.     ALEGEREA MODELULUI

 Alegerea imprimeurilor nu este o treabă tocmai ușoară. Ea necesită timp și pricepere pentru ca rezultatul să fie unul pe măsură. Multitudinea de modele disponibile pe piață poate îngreună luare deciziei, de aceea, înainte de a începe decorarea locuinței, trebuie să stabiliți exact stilul și paleta de culori preferate. Preferați imprimeurile florale sau pe cele geometrice? Sau poate vă fac cu ochiul cele cadrilate? Pentru a scăpa de orice dubiu vizitați cât mai multe magazine de profil. În felul acesta veți cunoaște mai bine oferta și poate veți descoperi modele pe care inițial nu le luaseți în considerare. După fiecare vizită la depozitul de materiale faceți o listă cu imprimeurile care v-au plăcut cel mai mult. Mergeți mai departe de atât și nu vă sfiiți să cereți mostre pentru a testa modul în care ele se vor integra în casa dumneavoastră. Dacă nu vă puteți face o idee prea clară despre cum va arăta locuința după redecorare, începeți prin a face schimbări mici. De pildă, înlocuiți pernele decorative cu unele cu imprimeu, la care asortați o pătură în ton – uni sau din același material ca și pernele.

Un alt mod foarte bun de a vă da seama ce fel de model textil se potrivește locuinței sau încăperii în care doriți să faceți schimbarea este studierea porțelanurilor pe care le aveți deja în casă. Unii designeri spun că modelul și culoarea lor vă pot ajuta în alegerea imprimeurilor și a accesoriilor. Spre exemplu, dacă aveți un set modern de porțelan este foarte probabil să optați pentru un stil asemănător când vine vorba de tapet sau decorațiuni interioare.

Nu uitați să arunci o privire și în dulap! Stilul vestimentar poate constitui o sursă bună de inspirație pentru amenajarea camerelor. Dacă predomină hainele cu imprimeuri geometrice sau florale, atunci este foarte probabil că ele să se regăsească și în diferite obiecte din locuință.

În concluzie, studierea ofertei din magazine, a setului de porțelan și a stilului vestimentar pot ajuta în găsirea inspirației necesare pentru decorarea oricărei încăperi. Totuși nu pierdeți din vedere faptul că imprimeurile trebuie să se asorteze cu camera, dar și între ele. Încercați variante complementare, nu simetri duse la extrem. Rămâneți la lucrurile pe care le iubiți și care știți că vă fac plăcere. În felul acesta nu riscați să aveți o casă care să nu vă reprezintă în totalitate.

2. PONTURI PENTRU ALEGEREA IMPRIMEULUI

De îndată ce ați realizat care sunt imprimeurile care se potrivesc cel mai bine stilului dumeavoastră, dar și stilului casei, este vremea să mergeți la cumpărături. Pe piață există o multitudine de alternative, așa că înarmați-vă cu răbdare pentru că veți avea multe oferte de comparat. Dacă aveți timp, vizitați cât mai multe magazine de țesături și de decorațiuni interioare, showroom-uri și magazine de mobilă. Odată ajunși la cumpărături, vorbiți cu vânzătorii despre ceea ce vrei și căutați; încearcați să selectați modelele care vă plac cel mai mult și luați acasă câteva mostre pentru a vedea dacă într-adevăr se potrivesc cu restul decorului. Dacă aceste variante nu vă sunt la-ndemână, căutați pe internet, veți găsi o multitudine de posibilități. Cu toate că nu este ideal să cumpăriți online astfel de produse, pentru că nu aveți posibilitatea să vedeți cum arată în realitate (monitoarele pot reflecta diferit tipurile de culorile din țesături), puteți solicita să vă fie trimise mostre prin poștă, pentru a vă convinge dacă merită să faceți sau nu comanda. Aceste servicii se plătesc suplimentar, dar mai bine dați ceva bani în plus decât să constați că ați făcut alegerea greșită de abia după ce ați primit prin poștă zeci de metri de material.

Nu uitați că atunci când alegeți modelul este bine să luați cât mai multe mostre, cu imprimeuri variind de la foarte mic la foarte mare. Alegeți prototipuri care se potrivesc cu una sau mai multe culori din încăpere (sau cu cele pe care vi le doriți). Când veți ajunge acasă s-ar putea să vă atragă imprimeuri care nu ați fi crezut vreodată că s-ar potrivi sau, dimpotrivă, cele care erați convinși că le veți cumpăra să nu arate chiar atât de bine.

Un alt element important de care trebuie să țineți seamă este cantitatea de material necesară. Calculați cu precizie necesarul pentru amenajare, pentru că altfel riscați să faceți o comandă prea mică sau prea mare de țesături. Odată alese modelele și combinațiile de culori, este timpul să faceți achiziția propriu zisă.

3. COMBINAREA IMPRIMEURILOR

Multe persoane se simt intimidate sau încurcate de diferitele tipuri de imprimeuri și mai ales de combinarea lor. Dar în aceste cazuri, coordonarea și amestecarea modelelor este relativ ușoară, deoarece ele nu trebuie să se asorteze în totalitate. Da, ați citit bine, ele nu trebuie să se asorteze în totalitate!!! La fel ca în cazul elementelor de decor, imprimeurile trebuie să se completeze reciproc.

Cum se combină modelele folosind culoarea

Cel mai simplu mod de a combina imprimeuri este asocierea lor cu diferite culori. Nu vă temeți să combinați modelele florale cu cele moderne, atâta timp cât ele au în comun nuanțe similare. Atenție mare însă la cantitate! Ele nu trebuie să fie exclusiv din aceeași culoare. Dacă sunteți la prima dumneavoastră amenajare și nu aveți foarte multe cunoștinte în domeniu, evitați tonurile țipătoare. Sunt mai greu de gestionat și asortat cu restul elementelor de decor. Imprimeurile în culori aprinse sunt perfecte pentru crearea unor puncte de interes în special în spațiile mari. Pentru încăperi mai mici optați pentru modele neutre, adaptabile în orice situație. Un tapet crem cu accente strălucitoare poate fi o alegere sigură, ce poate conferi un plus de eleganță încăperii. Dacă nu doriți să vă asumați un risc prea mare, alegeți imprimeuri în tonuri diferite ale aceleași culori.

Dimensiunea și scala

Atunci când folosiți imprimeuri în amenajare este foarte important să vă gândiți la dimensiune și la scală. Camerele cele mai reușite sunt cele în care s-a folosit balansul corect. Spre exemplu, în încăperile spațioase încercați să folosiți un imprimeu mare la draperii sau la culoarea pereților, un imprimeu mediu pe mobilă și unul mic pentru obiecte de dimensiuni reduse, precum perne decorative, lămpi sau vaze. Aceasta nu este o regulă de neîncălcat, așa că cel mai bine ar fi să vă orientați în funcție de dimensiunea camerei, model și locul în care vreți să îl folosiți. Nu uitați însă că prea multe imprimeuri într-o singură cameră pot fi copleșitoare și pot încurca din punct de vedere vizual. Folosiți culori tari pentru a crea un echilibru între toate tipurile de modele folosite. Când vine vorba de combinarea imprimeurilor, un lucru este foarte important: distrați-vă și rămâneți fideli propriilor gusturi. Când faceți asta sunt șanse mari ca rezultatul să fie cel scontat fără a avea bătăi prea mari de cap!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s