BUCĂTĂRIILE AMERICANE

Amenajarea bucătăriei a depins enorm de modul în care mâncarea a fost preparată de-a lungul veacurilor. Până în secolul al XVIII-lea, spre exemplu, când hrana se făcea pe foc, în aer liber, zona de gătit s-a aflat în afara casei, în șoproane. Configurarea bucătăriilor și integrarea lor în spațiile de locuit au devenit o opțiune pe măsură ce infrastructura de apă potabilă s-a dezvoltat, iar prepararea alimentelor cu ajutorul gazului a devenit o obișnuință în mai toate gospodăriile. Secolul al XX-lea a fost marcat de apariția electrocasnicelor mici și mari și de folosirea lor în activitățile casnice curente.

Tendința de tehnologizare a bucătăriilor s-a extins la nivel global după cel de-al doilea război mondial. Apariția hotelor și a sistemelor de ventilație a permis, în special din anii `80, ca bucătăriile să devină zone deschise, integrate în camerele de zi (living rooms) sau în cele de luat masa (dining rooms), fără a mai exista teama că mirosul bucatelor se va răspândi în întreaga casă. Noul spațiu a stimulat imaginația designerilor, aceștia profitând din plin de metodele moderne de construire și  de amenajare, precum și de avansul tehnologic, pentru a transforma tradiționala zonă de gătit într-una funcțională și totodată cu mult mai plăcută din punct de vedere estetic.

Bucătăria americană sau bucătăria deschisă este tot mai populară în rândul persoanelor de toate vârstele. Supranumită și ”inima casei”, ea este astăzi mai mult decât o simplă zonă dedicată preparării hranei. Este locul în care familiile se adună și povestesc ce au făcut peste zi. E drept că cineva gătește în timp ce povestește!

Iată mai joc câteva surse de inspirație:

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s